Piaggio Calessino APE


Samen genieten van de natuur, omgeving, rust en vooral genieten van elkaar dat is perfect wat u kan verwachten bij een Piaggio Calessino

De evolutie van de legendarische Vespa kwam tegemoet aan de behoeften van het naoorlogse Italië, waar een sterke vraag naar nieuwe transportmiddelen gecombineerd met een beperkt beschikbaar inkomen .


Het was Celestino D'Ascanio , de briljante geest achter Vespa, die de intuïtie had om een ​​derde wiel en flatbed-structuur toe te voegen aan 's werelds beroemdste scooter: zo werd in 1948 de Ape geboren - de eerste van vele modellen , waarvan sommige die nog steeds op de markt zijn .


In hetzelfde jaar lanceerde Piaggio de Calessino (wat betekent kleine "calesse", dwz optreden, een tweewielige koets getrokken door één paard): het was een aap ontworpen voor personenvervoer over korte afstanden , en bleek vooral nuttig in de vakantie van het land bestemmingen toen ze weer tot leven kwamen en een groeiend aantal toeristen uit het buitenland begonnen aan te trekken.


En zo werd de Calessino een symbool van de wedergeboorte van Italië na de oorlog en was hij enorm succesvol in de hele wereld dankzij zijn ongelooflijke gebruiksgemak en elegantie.

Copyright © Alle rechten voorbehouden